Elem Neçla Çilingir

host van bakblabla

Elem Necla Samime Cilingir kent verschillende rollen. De kaaskop, de Turk, de Nederlander, de moderne vrouw, de losgeslagen dochter, de Moslima. Hoe baan je je een weg tussen al deze verschillende meningen en verwachtingen? En welke invloed heeft deze strijd op je?

“Hey, jij bent best vlot voor een Turk!” “Ja wat dacht je dan? Dat ik de hele dag Baklava sta te maken?”

Tijdens Bakblabla gaat Elem aan de hand van memes, video’s en actualiteit in gesprek met verschillende tafelgasten en (ervarings)deskundigen over identiteit, cultuur(verschillen) en alle mooie en ongemakkelijke situaties die hierbij komen kijken.

“They fuck you up and love you till death”. Familie en identiteit: twee onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe te dealen met verschillende normen en waarden? Wie neem je mee naar huis? En wie vooral niet? Hoe vertel je je ouders dat je een andere weg wilt inslaan en hoe ga je in gesprek over verschillende meningen en standpunten?

In Bakblala gingen we, onder het genot van Turkse thee en hapjes, met onze gasten in gesprek over de (o zo) intensieve band met onze opvoeders. De frustraties, de meningsverschillen, het onbegrip en de taboes. We doken in het verleden en de toekomst van familie en identiteit.