Simone Michielsen Kraker Frederique 9A

Loop Langs de Lente

De poëtische posterroute in de binnenstad van Tilburg

Proef de lente in je koffie met deze poëzieposters in je favoriete zaakjes, straten en huiskamers! Op elke poster staat een fragment uit de Lentezine en een prachtige illustratie door Lies Schroeyen. De hele lente nog te bewonderen in de binnenstad van Tilburg.

Wil je er nog langer van genieten? De volledige gedichten zijn te lezen in de spliksplinternieuwe Lentezine, te bestellen via: seizoenszine@gmail.com.

Ben je meer van het meemaken? Zet dan 8 juli alvast in je agenda! Aankomende zomer organiseren we namelijk dé literaire Zomer Opening in de tuin van de Nieuwe Vorst! Een avond vol voordrachten van aanstormende auteurs, een expositie door jonge illustratoren en allerlei zomerse versnaperingen; en dat alles in de sfeer van een heuse beachparty 🏖️


Frederike Luijten
is een schrijver die graag interdisciplinaire samenwerkingen aangaat. Ze studeerde af met Kind zonder uitknop, een experimentele en ritmische bundel over ADHD. Ze is werkzaam als programmamaker, doet onderzoek naar fancultuur en in 2018 richtte ze de literaire Seizoenszine op. Onder haar vrienden staat ze bekend als CEO van de herfst.

Als CEO van de herfst - maar eigenlijk 'n beetje van alle seizoenen - stelt Frederike Luijten de Seizoenszine samen. De Seizoenszine is een literaire zine vol met fotografie, werk van jonge schrijvers en unieke illustraties bij elke tekst. Dit project is opgezet om de grootste sfeermaker die we kennen, het seizoen, te vieren en met anderen te delen.

Dit jaar hadden de eerste jonge schrijvers de winter moeten kraken. In een kas in de tuin, warm gehouden door niet alleen de verwarming, maar vooral door voordrachten van aanstormende auteurs. Dat liep even anders. Maar komend seizoen is Frederike terug en opent ze op geheel eigen wijze de zomer!

Simone Michielsen Kraker Frederique 14