Artistiek leider Anneke van der Linden vertrekt bij Theater De Nieuwe Vorst

24-12-2021
Nieuws

Anneke van der Linden, sinds 2015 werkzaam bij ons als programmeur en sinds dit jaar als artistiek leider, gaat ons per 1 april 2022 verlaten. Zij heeft ervoor gekozen om een lang gekoesterde droom uit te laten komen en verhuist naar Zweden, waar zij samen met haar gezin een schapenboerderij zal betrekken. Een ongelofelijk avontuur!

De afgelopen jaren is Anneke verantwoordelijk geweest voor de artistieke koers van De Nieuwe Vorst. In die periode heeft zij het fundament gelegd onder onze programmering en de publiekswerking, wat onder meer tot uiting komt in de activiteiten van de Krakers en vele samenwerkingen met andere partijen in Tilburg, Brabant en Nederland. De Nieuwe Vorst heeft zich daardoor afgelopen jaren steeds meer gemanifesteerd als cruciaal onderdeel van de Tilburgse culturele basis. Daarnaast zijn we onder de artistieke leiding van Anneke gegroeid tot een van de belangrijkste schakels in het klimaat voor makers in Tilburg en Brabant.

Wij zijn verdrietig dat Anneke ons gaat verlaten, maar dankbaar dat we jarenlang van haar visie, talent en gezelschap hebben kunnen genieten. Raad van Toezicht, bestuur en medewerkers van De Nieuwe Vorst wensen haar heel veel geluk in haar bijzondere nieuwe toekomst.


Op korte termijn starten we met de werving van een vervanger.

(beeld: Jostijn Ligtvoet)

English