Bart van de Laak directeur Theater De Nieuwe Vorst

06-06-2022
Nieuws

Bart van de Laak, sinds maart 2021 werkzaam als interim-directeur van Theater De Nieuwe Vorst in Tilburg wordt met ingang van 1 juli aangesteld als directeur.
Als zelfstandig adviseur en interimmanager in de culturele sector werkte Bart de afgelopen jaren onder meer bij Theater aan de Parade, Muziekgebouw Eindhoven en Theater de Speeldoos in Vught. Daarvoor werkte hij onder andere als directiesecretaris van poppodium Paradiso in Amsterdam, senior adviseur bij LAgroup en zakelijk directeur van Hal 4 in Rotterdam.

Afgelopen jaar is, mede als gevolg van diverse organisatorische ontwikkelingen en de coronacrisis een intensief en spannend jaar gebleken. Een jaar waarin De Nieuwe Vorst zich zowel inhoudelijk als organisatorisch opnieuw heeft kunnen en ook moeten uitvinden. Dit traject, dat onder leiding van Bart is ingezet, is nog lang niet afgerond en dat vormt voor hem een belangrijke reden om zich voor langere tijd te verbinden aan het theater.

“De Nieuwe Vorst is een unieke plek in het Tilburgse en Nederlandse podiumlandschap door de bijzondere combinatie van een sterke programmering en de aanwezigheid van jonge makers. Daarnaast zorgen de Krakers, voortgekomen uit een publiekswerkingstraject om jonger publiek te trekken, voor ongekende reuring met activiteiten op het grensvlak van theater met andere disciplines. Recent is ook de daghoreca heropend en wordt er intensief gebruik gemaakt van de prachtige binnentuin met diverse theatrale activiteiten. De combinatie van al deze functies in het prachtige complex in de binnenstad van Tilburg is onweerstaanbaar”, aldus Bart van de Laak die in 1974 in Tilburg geboren werd.

Het doel is om de komende jaren De Nieuwe Vorst structureel te versterken, zowel organisatorisch als financieel, waardoor de impact op de stad nog groter wordt en De Nieuwe Vorst voor meer Tilburgers een vanzelfsprekende plek wordt. “De combinatie van de plek, de mensen en de mogelijkheden zijn ongekend en zorgen ervoor dat we een sterke bijdrage kunnen leveren aan de Tilburgse culturele sector en een bruisende binnenstad. Ik heb enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan!”

Bart woont nu nog in Rotterdam met zijn partner en 3 kinderen, maar is van plan om op korte termijn te verhuizen naar Tilburg.

Beeld: Jostijn Ligtvoet Fotografie

English