Expo Woman's Work van Annemijn Rijk in Schouwburg

10-02-2023
Nieuws

We tippen je graag de expositie van 'onze' maker, de jonge choreografe Annemijn Rijk. Van 28 februari t/m 18 maart staat Woman's Work in de vrije ruimte van de Schouwburg. De expositie is onderdeel van het project Body of Art. Sinds 2021 ondersteunt De Nieuwe Vorst Annemijn in haar makerschap, samen met Chassé Theater.

Als choreograaf is Annemijn geïnteresseerd in hoe het menselijk lichaam communiceert, hoe rauw, direct en kwetsbaar het kan zijn. Met het thema 'Beauty' onderzocht ze hoe het lichaam zich vandaag de dag verhoudt tot schoonheid.

Dansfilm-installatie

De levensgrote dansfilm-installatie Woman’s Work toont zes schermen met zes vrouwen van verschillende generaties en achtergronden. Geïnspireerd door het idee van een catwalk als klemmende metafoor voor het standaard vrouwbeeld, lopen de vrouwen over een smalle, stalen balk op grote hoogte. Vijf schermen tonen hun individuele portretten, hun eigen reis binnen het voor hun dominante systeem. Het zesde scherm toont hun gezamenlijke verzet.

Openingstijden en tickets

De expositie Woman’s Work is dagelijks geopend van 15:00 tot 21:00 uur (maandagen gesloten). Het is te bereiken via de ingang van de Vrije Ruimte (voorheen de Filmfoyer).

Woman’s Work is gratis toegankelijk op vertoon van een voorstellingsticket van Schouwburg Concertzaal Tilburg of Theater De Nieuwe Vorst. (reserveren is dan niet nodig, loop op vertoon van je voorstellingsticket binnen bij de Vrije Ruimte.)

Reserveer je ticket hier >English