Nieuws

Festival Circolo - ook in De Nieuwe Vorst

Terwijl jij op het puntje van je theaterstoel oooh’s en aaah’s slaakt, vliegen de acrobaten onbevreesd door de lucht. Van 16 tot en met 20 oktober 2019 toont Festival Circolo je het circus van de toekomst. Toonaangevend, toegankelijk en tegendraads. Een unieke mix van (inter)nationale topvoorstellingen en prikkelende experimenten op het snijvlak van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art.

wo 31 juli 2019
Artikel

Dit jaar strijkt het grootste circusfestival van Nederland voor het eerst neer in het stadshart van Tilburg. Theater De Nieuwe Vorst is één van de festivallocaties. Hier krijgt een nieuwe generatie circusartiesten alle ruimte. Ruimte om te experimenteren, hun talent te etaleren en om jou een onvergetelijke circuservaring te bieden. De jonge circusmakers die je gaat zien zijn de gevierde professionals van morgen!

PROGRAMMA IN THEATER DE NIEUWE VORST:

16 en 17 okt: Monki - STATIC

Achter Monki gaat de Amsterdamse acrobaat Benjamin Kuitenbrouwer schuil. In zijn nieuwste voorstelling STATIC combineert hij zijn duizelingwekkende beheersing van de dubbele Chinese paal met livemuziek en theater.

Koop hier je tickets voor Static

Webmszmonkeybusiness02

18 en 19 okt: Teatime Company – LINEAR

Prikkelende combinatie van dans en circus. Binnen de lijntjes, ‘out of the box’ en rond de klok gaan ze de strijd aan met zelfopgelegde regels en beperkingen. Gebruikmakend van een Chinese paal en maar liefst negentien carbon palen laveren de drie artiesten moeiteloos tussen verschillende circustechnieken en bewegingsvormen.

Koop hier je tickets voor Linear

Prejavu Linear Koektrommel Studio 1

19 en 20 okt: Boost Producties – Pie in the Sky

Gebruikmakend van wapperende en met lucht volstromende objecten, zoeken drie oersterke acrobaten de grenzen van hun kunnen op terwijl ze de zwaartekracht tarten. Met Pie in the Sky presenteert Boost Producties een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving die geen moment hetzelfde is.

Koop hier je tickets voor Pie in the SkyDe Nieuwe Vorst is tevens het hart van het festival. Een intieme, sfeervolle plek waar bezoekers en artiesten elkaar kunnen ontmoeten, waar artiesten dineren in de binnentuin en waar Circolo-verhalen gedeeld worden.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.festivalcircolo.nl