Nieuws
Oproep Revolt

Gezocht: deelnemers manifestatie Revolt (14-25 jaar)

Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar? Of hou je van dans en wil je werken met choreograaf Cecilia Moisio? Theater De Nieuwe Vorst en Maas theater en dans zijn op zoek naar jonge mensen (14 – 25 jaar) uit de regio Tilburg die mee willen doen aan de dans-manifestatie-film Revolt.

di 9 februari 2021
Nieuws

In het najaar van 2021 gaat een nieuwe jongerenvoorstelling van Cecilia Moisio bij Maas theater en dans in première: Revolt (tournee sep – dec 2021). Revolt gaat over opstand, protesteren en je stem laten horen. In de aanloop naar de voorstelling zal Cecilia dit thema met de doelgroep, jongeren dus, onderzoeken in de vorm van een serie workshops en manifestaties, getiteld Revolt – Laboratorium.

In Tilburg vindt het laboratorium plaats in op 6+7, 13+14, 20+21 maart plaats in De Nieuwe Vorst.
Op zaterdag 27 maart staat de afsluitende manifestatie op de agenda. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vindt deze editie waar nodig digitaal plaats en maken we met de hele groep een dans-manifestatie of dans-manifestatie-film die tijdens het festival online in première gaat. We zoeken 20 deelnemers.
De andere laboratoria zijn in Rotterdam, Amsterdam, Maastricht en Groningen.

Revolt:
You’re never too young to make a change

Danstheatervoorstelling Revolt gaat over opstand en peer pressure. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. En over het jezelf verschuilen achter de groep. Dus niet alleen commentaar op de huidige politiek, maar ook op onze collectieve gedragspatronen. Wil jij impact op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen.


Laboratorium: Revolt

Cecilia Moisio doet voor haar voorstelling Revolt uitgebreid vooronderzoek in het Revolt Laboratorium: workshops en manifestaties met jongeren tussen de 14 en 25 jaar. Vervolgens verwerkt ze hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in de voorstelling. De laboratoria bestaan uit interviews, workshops, repetities en een manifestatie in de vorm van een interactieve protestmars. We zoeken in elke stad 20 jongeren. Meedoen kost niets. Uiteraard komt de voorstelling in najaar 2021 ook naar Tilburg, in de eerste week van november, en daar wordt je als deelnemer van het Laboratorium voor uitgenodigd.


Doe jij mee? Laat je stem horen!

Wil jij meedoen aan de manifestatie in Tilburg?
Dan ontvangen we graag een filmpje van jou (dat mag een simpel filmpje zijn, gemaakt met de telefoon), waarin je je stem laat horen.
Maak bijvoorbeeld een persoonlijke manifestatie (30 tot 60 seconden) over iets dat jij belangrijk vindt. Dat kan een statement zijn, iets dat je voorleest, maar het mag ook bewegend / dansant, gezongen of in een andere vorm.

Verras ons!

Het thema mag je zelf kiezen, bijvoorbeeld milieu, feminisme of iets (anders) dat je nauw aan het hart ligt.
Mail jouw filmpje naar Hedi Legerstee via hedi@ceciliamoisio.com en vermeld daarbij jouw naam, mailadres, telefoonnummer, huisadres, geboortedatum, lengte, opleiding en in welk jaar je zit. Ook ontvangen we graag een foto van je.
Graag insturen uiterlijk 25 februari 2021.