Heel december: Pay what you want

jij bepaalt wat je betaalt

De hele maand december bepaal je bij Theater De Nieuwe Vorst als bezoeker zelf wat je betaalt voor een theatervoorstelling. Je reserveert een kaartje via de site en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt.

28-10-2022
Nieuws

In deze roerige tijden wil De Nieuwe Vorst iedereen de gelegenheid bieden om naar het theater te kunnen. Ook mensen met een kleine portemonnee. Je betaalt wat jij kunt missen, zelfs al is dat maar een paar euro. Heb je meer te besteden, dan kun je de prijs van een normaal ticket of zelfs meer geven.

Ook voor wie het theater nog nooit bezocht heeft, is dit een uitgelezen kans om eens een voorstelling uit te proberen waarvan je vooraf niet precies weet wat je te zien krijgt. Want dat is waar het theater voor staat: risico’s nemen, nieuwe perspectieven bieden, je laten uitdagen en verrassen.

In december kun je onder andere naar De Bananengeneratie van Char Li Chung | Toneelgroep Oostpool, Women in Troy, as told by our mothers van Dood Paard en De onzichtbare man van Artemis.

Joanne Mensert, artistiek leider: “We leven in een tijd waarin de ene crisis de andere lijkt op te volgen. We weten niet zeker of we corona achter ons gelaten hebben, en ondertussen kijken we alweer recht in het gezicht van de mega-inflatie en de gestegen gasprijzen. Dit vraagt elke dag veel van ons allemaal. Theaterbezoek was lang niet mogelijk door de maatregelen rondom de pandemie. We merken dat theaterbezoek minder vanzelfsprekend dan voorheen op ieders agenda staat. Als theater willen we onze bezoekers helpen om ons te her-ontdekken, of voor het eerst kennis te maken met ons fantastische aanbod. In een tijd waarin we allemaal wel wat troost kunnen gebruiken kiest De Nieuwe Vorst nu radicaal voor een hele maand ‘pay what you want’. Omdat we geloven dat iedereen opknapt van kunst."

De Nieuwe Vorst experimenteerde de afgelopen jaren tijdens de zomermaanden al met het ‘pay what you want’ systeem. Hierop kwamen enthousiaste reacties. Dit heeft ons doen besluiten om dit in december nog breder in te zetten.

PWYW sticker 15 kopiëren
English