Nieuws
1102  Jabber Theatergroep Kwatta Laura Luca Klein

Vreemde vogels in een warm nest

Ugenda.nl, Sandra de Ridder

Vier vogels in één nest, die elkaar niet verstaan, maar wel begrijpen. Theatergroep Kwatta speelt de familievoorstelling Jabber. Onder de aanwezige kinderen heerst op deze vroege vrijdagavond al snel een opgewonden sfeer. De voorstelling begint, zodra de piano klinkt.

ma 8 oktober 2018
Recensie

In de familievoorstelling Jabber delen drie vogels een nest. Een vierde, vreemde vogel zoekt een slaapplaats. Ze zwerft al een tijdje rond en is moe. Op een dag vindt de vreemde vogel het nest. “Het past precies”, en ze valt in een diepe slaap. In dit nest wil ze blijven, hier voelt ze zich thuis.

Het delen van het nest gaat echter niet zonder slag of stoot. Eén vogel vindt de vreemde vogel mooi en lief. En ze ruikt lekker. Maar de anderen zijn bang voor haar. Ze is anders. Misschien wel gevaarlijk. Zij vechten haar het nest uit. Maar al snel komen de vogels erachter dat ze eigenlijk allemaal dezelfde dromen hebben, en maken ze ruimte in hun nest.

Jabbertalk
Jabber is een muzikale voorstelling waarin spel, taal en muziek een mooi samenspel vormen. De acteurs spreken en zingen in een fantasietaal. Je hebt als publiek maar een paar zinnen nodig om de vogeltaal moeiteloos te verstaan. Zoals ook de vogels die elkaars taal niet spreken, elkaar toch begrijpen. De kostuums zijn mooi vormgegeven, zacht en aaibaar. Evenals het nest, waar je als kijker ook wel in zou willen liggen. In de vormgeving zit één verrassend element, dat het publiek even heel stil doet wegdromen.

De voorstelling Jabber bezorgt je gegarandeerd een glimlach. Het stuk is grappig, ontroerend en een heel klein beetje spannend. Vreemde vogels kunnen elkaar prachtige nieuwe werelden laten zien.

Theatergroep Kwatta speelt Jabber op vr 2 nov 19.30u