Joanne Mensert nieuwe artistiek leider Theater De Nieuwe Vorst

27-06-2022
Nieuws

Per 1 juli start Joanne Mensert als artistiek leider bij Theater De Nieuwe Vorst. Zij volgt hiermee Anneke van der Linden op, die onlangs naar Zweden emigreerde. Joanne gaat zich richten op de verdere ontwikkeling van de visie en artistieke koers van De Nieuwe Vorst.

Joanne heeft een brede achtergrond in de theatersector als dramaturg en (creatief) producent, oa bij Schippers&VanGucht en mugmetdegoudentand.

"Ik heb een grote liefde voor disciplineoverstijgend werk en theater dat niet in hokjes te duwen valt. De ervaringen in het theater die me het meest bijblijven zijn eigenlijk precies degenen die ik net niet helemaal begrijp. Het is mijn streven in De Nieuwe Vorst zoveel mogelijk van dit soort verwarrende ervaringen bij het publiek teweeg te brengen. Want juist in het niet-weten ligt de basis voor een wezenlijk gesprek."

De Nieuwe Vorst heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een vruchtbare bodem voor vernieuwende makers. We staan voor theater dat schuurt, nieuwsgierig maakt, experimenteel en innovatief is. We zijn een tweede thuis voor jonge theater- dans- en circusmakers uit de stad en ook vernieuwende gezelschappen uit het land weten De Nieuwe Vorst te vinden. De komende jaren willen we de impact op de stad uitbreiden, nieuwe doelgroepen bereiken en vernieuwende makers ondersteunen.

English