Nieuws
0111 Legends02 Bontehond Beumer Drost© Kamerich Budwilowitz Eyes2

Legends is legendarisch leuk

kidsweek.nl, Maartje Dammers

Stuif jij na school meteen naar buiten om je met vrienden in een zelfbedacht spel te storten? Dat is precies wat er in de voorstelling Legends gebeurt. Door LARP proberen drie mensen te ontsnappen aan hun saaie leven. Maar wacht even… LARP?

ma 26 november 2018
Recensie

Voor je naar Legends gaat is het handig om te weten dat LARP staat voor Life Action Role Play: mensen die in prachtige kostuums zelfbedachte fantasy-figuren spelen en in het bos tegen elkaar strijden. Ook verpleegkundige Sonja, klantenservicemedewerker Lars en fabrieksarbeider Ron komen elk weekend samen als de magisch elf Sorcya, man-van-steen Manyr en ridder Shashy. Spelend in het bos uiten ze hun gevoelens die ze in het echte leven niet kwijt kunnen.

Zoevende zwaarden
Mmm, grote mensen die vastzitten in een sleur en weer kind willen zijn? Is dat leuk voor een jeugdvoorstelling? Legends bewijst van wel. De op hol geslagen fantasie van het trio en hun dramatische manier van spelen zorgen voor een hoop hilarische scènes. De spannende muziek en geluidseffecten van zoevende zwaarden en een zompig moeras zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegesleurd in hun spel en ook wilt meedoen! Legends laat je zien dat je jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden, maar ook dat je niet hoeft te veranderen als je dat niet wilt. Dat geldt niet alleen in het spel, maar ook in het echte leven.

Legends is te zien op vr 11 jan 19.30u