Nieuwe editie van SNERT - Hét jeugdtheaterfestival van Tilburg

19-12-2023
Nieuws

Op 4, 5 en 6 januari 2024, in de kerstvakantie, vindt de tweede editie van jeugdtheaterfestival SNERT in Tilburg plaats. SNERT wordt georganiseerd door Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst en opent op het Pieter Vreedeplein op donderdag 4 januari.


SNERT Jeugdtheaterfestival biedt de leukste jeugdvoorstellingen en concerten voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, én voor hun ouders/verzorgers, grootouders en broers en zussen. De voorstellingen variëren van een expeditie in een vuilniswagen (De Volle Vuilkar) tot feminisme voor kleuters (Gratis Chips) en van actualiteit (Pech) tot klassiekers (Meester Kikker). Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan een SNERT-workshop en organiseren de twee theaters een randprogramma.

Het volledige programma vind je hier.

“Schouwburg Concertzaal Tilburg en De Nieuwe Vorst delen een grote liefde voor verrassend, vrolijkmakend en soms ontregelend jeugdtheater. We werken al jaren samen om zoveel mogelijk Tilburgse kinderen kennis te laten maken met de kracht van verbeelding en verwondering. SNERT is daarin het gezamenlijk hoogtepunt van het jaar, een driedaags festival waarin we lekker uitpakken met heel veel geweldige jeugdvoorstellingen.”, vertelt Joanne Mensert, artistiek leider Theater De Nieuwe Vorst.

Pay What you Want
Voor de voorstellingen van SNERT zijn losse kaarten te koop. Theater De Nieuwe Vorst werkt hierbij met het 'Pay What You Want’ (PWYW) of Pay What You Can (PWYC)-systeem. De bezoeker reserveert een kaartje en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar hij of zij zich goed bij voelt. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om naar het theater te kunnen. Bij Schouwburg Concertzaal Tilburg staan ook optredens gepland binnen verschillende prijsklassen. Zo bezoek je het grote Jeugdorkest in de Concertzaal voor maar EUR 4,-.

Divers programma

Naast uiteenlopende theatervoorstellingen, staat er meer op de planken. Zo kun je bij Schouwburg Concertzaal Tilburg meedoen met de workshop Grafisch Koken met SNERT en lekker NEE zeggen bij de Grote Kleine Voorleesshow. Of bouw mee aan een nieuwe wereld bij De Nieuwe Vorst. Het (gratis) randprogramma biedt onder andere groene sjoelbakken, kleurplaten en natuurlijk een SNERT-fotobooth.

English