Rijkssubsidie toegekend aan talentvolle choreografe Annemijn Rijk

De jonge choreografe Annemijn Rijk (1993) heeft met ondersteuning van Theater De Nieuwe Vorst en het Chassé Theater rijkssubsidie toegekend gekregen middels de Nieuwe Makers Regeling. Deze regeling van het landelijke Fonds Podiumkunsten is voor beginnende, talentvolle makers om zich in een traject van twee jaar te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

11-05-2022
Nieuws

Annemijn Rijk zal de toekenning inzetten om haar platform Body of Art op zowel artistiek als zakelijk vlak te versterken en een zelfstandige organisatie op te richten. Body of Art is een meerjarig kunstproject dat uitgegroeid is tot platform en waar vanuit tien thema’s het lichaam en de verhalen die onze lichamen rijk zijn worden onderzocht. De evenveel producties die hieruit voortkomen kunnen de vorm hebben van dans, een monoloog, installatie, film of een cross-over van uitingsvormen.

Body of Art – Theater De Nieuwe Vorst – Chassé Theater
“De Nieuwe Vorst en het Chassé Theater bieden mij de ruimte en begeleiding om zowel mijn makerschap in al zijn vormen te ontwikkelen alsook de mogelijkheid mijn werk te delen. Zij brengen mij in contact met een niche (De Nieuwe Vorst) én een breed publiek (Chassé). Belangrijk, want ik wil een maker zijn die de wereld in de volle breedte aankijkt. Ik voel dat ik bij hen groots kan en mag denken.” – Annemijn Rijk

“Gezamenlijk geloven we in het talent van Annemijn; ze biedt nieuwe perspectieven en kan de multidimensionale werkelijkheid van wat het betekent om mens te zijn belichten. Haar werk is rauw en direct, zonder compromissen. Het is eerlijk, hoopgevend. Haar lange termijnvisie is ambitieus maar realistisch en getuigt van gezond (artistiek) ondernemerschap. We vertrouwen erop dat Annemijn met de juiste faciliteiten en ondersteuning zal uitgroeien tot een vernieuwende, genre-doorbrekende en doortastende maker.” - De Nieuwe Vorst en het Chassé Theater.

Annemijn Rijk
Annemijn Rijk (1993), geboren en opgegroeid in Breda, studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Danceacademy te Tilburg. Als choreograaf is Annemijn geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Hoe het communiceert en hoe bijzonder en kwetsbaar het kan zijn. Haar werk is verfijnd en ontwapenend en kijkt over de grenzen van de dans heen naar andere kunstvormen zoals film en tekst. Vanaf 2021 ondersteunt het Chassé Cultuurfonds gedurende twee jaar de Bredase maker en haar platform en kunstproject Body of Art.

Het Chassé Theater biedt zowel facilitair als op kennisniveau ondersteuning en begeleiding in het productieproces en ruimte om het werk aan een breder publiek te tonen. Zakelijk leider Laura de Vos wordt begeleid door Chassé directeur Ruud van Meijel.

De Nieuwe Vorst maakt graag ruimte om de stem die Annemijn via Body of Art laat horen een podium te geven. Op artistiek-strategisch en persoonlijk vlak wordt Annemijn begeleid door Anneke van der Linden van De Nieuwe Vorst.

Beeld: William van der Voort

English