Nieuws
Leeuwis Tapelooptempel

Tapelooptempel: Généalogies

Mathijs Leeuwis

Op 11 & 12 september presenteert muzikant Mathijs Leeuwis met een concert op bandrecorders zijn nieuwe album Généalogies. Kaartverkoop hiervoor start binnenkort. In augustus en september werkt Mathijs in De Nieuwe Vorst aan de gelijknamige installatie. Deze installatie is de komende tijd op inschrijving te bezoeken.

wo 29 juli 2020

Mathijs Leeuwis heeft het aangeboren talent om de moeilijkste route te vinden. Als componist en uitvoerend muzikant zoekt hij altijd naar nieuwe klanken en nog niet ontdekte manieren om muziek te maken en ten gehore te brengen. Momenteel werkt hij aan een installatie in De Nieuwe Vorst.

Deze tapelooptempel is een installatie die wordt opgebouwd rondom de minimalistische compositie Généalogies. Het stuk bestaat uit verschillende analoge tapeloops, geluidsbanden en oude Revox B77 bandrecorders, waarop uitgerekte herhalingen van steeds hetzelfde bronmateriaal staan. De analoge tapes zijn kwetsbaar en vergankelijk. En juist daarin schuilt de grootste schoonheid. Noem het de authenticiteit van verval. Généalogies is zo een ode aan de imperfectie, of beter nog: een ode aan ons falende geheugen. Ga heen, vergeet en verzin opnieuw.

Reserveren

De tapelooptempel is als work in progress in augustus en september te bezoeken in De Nieuwe Vorst. Bezoek aan de tapelooptempel gaat op inschrijving, er is zeer beperkt plek.

  • Mail vooraf naar mathijsleeuwis@gmail.com voor beschikbare tijden of schrijf je in op de avond zelf aan de kassa van De Nieuwe Vorst. De tempel is enkel individueel te bezoeken, een bezoek duurt 15 minuten.Beeld: Marlon Penninkhof