Nieuws

De Nieuwe Vorst en het landelijk coronabeleid

di 28 september 2021

UPDATE dinsdag 28 september

Vandaag bereikte ons het bericht dat onze aanvraag voor ontheffing van de coronacheck onder de voorwaarden die we hieronder op 24 september beschreven is afgewezen.

Helaas zijn we hierdoor genoodzaakt om vanaf heden bij alle voorstellingen en bij horecabezoek over te gaan op het scannen van coronabewijzen. Wij betreuren deze beslissing ten zeerste en gaan ons beraden op verdere stappen. Wil je je eventuele bezwaren kenbaar maken, dan nodigen we je van harte uit die aan ons door te geven via mail, info@denieuwevorst.nl

Tot nader order houden we ons aan het landelijk beleid. Lees hier meer over de werkwijze >


vrijdag 24 september

We willen je graag vertellen hoe wij staan tegenover de nieuwe versoepelingen in het landelijke Coronabeleid, die per 25 september zijn ingegaan. Voor ons zijn het namelijk geen versoepelingen; wij worden voor zowel praktische als principiële uitdagingen gesteld.

De Nieuwe Vorst staat voor een inclusieve samenleving waarin ons theater toegankelijk is voor iedereen. Voor het eerst in ons bestaan zouden we nu, als gevolg van de versoepelingen, mensen aan de deur moeten gaan weigeren. Terwijl we juist een plek willen zijn waar iedereen zich welkom voelt en waar je inzicht kunt krijgen in andere zienswijzen en meningen. Tegelijkertijd willen we ook een plek zijn waar onze bezoekers zich veilig voelen, zowel wat betreft de gezondheid als wat betreft de mogelijkheid om anders te zijn of te denken.


Wij wachten momenteel op de uitslag van een ontheffingsaanvraag die we hebben ingediend bij de gemeente Tilburg om op 1,5 meter te kunnen blijven functioneren, zoals we de afgelopen maanden hebben gedaan. Hiermee kunnen we voor iedereen toegankelijk blijven, zonder dat we een onveilige situatie creëren. Sterker nog: in onze ogen is het 1,5 meter-protocol een veiligere optie. De beperkte capaciteit die we hiermee realiseren doet daarnaast nog steeds recht aan de theaterervaring van de bezoeker en bespeler en past daardoor goed bij onze werking.


Voor onze reguliere programmering betekent dit dat wij voorlopig het 1,5 meter protocol handhaven en niet naar je coronatoegangsbewijs of ID-bewijs zullen vragen. Wel zullen er incidenteel ook (grotere) evenementen zijn die wij in samenwerking met andere partijen organiseren. Voor deze evenementen kan het zijn dat de ervaring pas compleet is als de 1,5 meter wordt losgelaten. In die gevallen checken we wel het coronatoegangsbewijs maar daarvan brengen we je ruim op tijd op de hoogte.

We hopen dat we met deze uitwerking een goede balans hebben gevonden tussen toegankelijkheid en veiligheid, zodat De Nieuwe Vorst een plek kan blijven waar verschillende inzichten en meningen naast elkaar mogen bestaan en waar iedereen welkom is.

We hopen op je begrip en zien je graag in De Nieuwe Vorst.