Nieuws
Verhuurbareruimte Theater Nieuwe Vorst2 Kpf 4257 Lr 2

Voorkamer en Balkonkamer opnieuw ingericht

In de prachtige monumentale villa van Theater De Nieuwe Vorst aan de Willem II-straat zijn verschillende ruimtes te huur die mogelijkheden bieden voor activiteiten in een inspirerende, creatieve omgeving. Twee van deze ruimtes – de Voorkamer en de Balkonkamer - zijn recentelijk opnieuw ingericht en opgeknapt.

De geschiedenis van het rijksmonument – in 1872 gebouwd als woonhuis voor een textielbaron en zijn gezin – is in beide vertrekken voelbaar.

vr 31 mei 2019

Voorkamer

De Voorkamer op de begane grond is een eigentijdse en lichte kamer met veel monumentale elementen. Een ruimte die uitnodigt tot een inspirerend gesprek en ideaal is voor kleinschalige presentaties of lezingen voor maximaal 20 personen.

Verhuurbareruimte Theater Nieuwe Vorst1B Kpf 4237 Lr 2

Balkonkamer

De Balkonkamer op de eerste verdieping viert het verleden van Tilburg als koningsgezinde industriestad. In deze prettige, intieme ruimte kunnen groepen tot 9 personen terecht voor een vergadering.

Verhuurbareruimte Theater Nieuwe Vorst2 Kpf 4258 Lr 2

Mogelijk gemaakt door

Daniella en Elish van Greenberg+Oaktree maakten de ontwerpen voor de ruimtes. De herinrichting werd mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van Bureau van Spaendonck dat halverwege de vorige eeuw kantoor hield in onze villa. AaBe - de oudste textielfabriek van de stad – zorgde voor merinowollen dekens die als stoffen lambrisering gebruikt worden. De gordijnen zijn gemaakt van stoffen van Nooteboom Textiles. De Nieuwe Vorst is deze bedrijven erg dankbaar voor hun genereuze bijdrage aan deze fraaie kamers.