Nieuws

Zomerprogramma met lokale makers

Theatermakers, filmmakers, schrijvers, ze staan te trappelen om hun werk weer te tonen aan het publiek. De Nieuwe Vorst stelt in het nieuwe zomerprogramma lokale makers centraal. Een zomer vol live performances, films, knusse voorleesavonden en spannende expedities.

do 18 juni 2020

Op woensdagen kun je rondom het kampvuur luisteren naar korte verhalen, deze keer met lokale schrijvers als special guests. De donderdagen zijn gevuld met verrassende Pop Up Cinema Zomerfilms van ‘homegrown talent’. Op vrijdagen laten de nieuwe makers van Makershuis Tilburg zien waar ze de afgelopen tijd aan gewerkt hebben.

En er is meer! Bijvoorbeeld de vierdelige mini-serie Catwalk van het Tilburgse gezelschap Zwermers. Nieuw werk gemaakt rond de performance Pan~// Catwalk die dit jaar geprogrammeerd stond in het hoofdprogramma van Oerol. En de museale installatie ‘I Open At The Close’ van Bram van Helden waar bezoekers individueel naartoe kunnen.
Op 18 en 19 juli nemen de eerste krakers van De Nieuwe Vorst, Murf/Murw en H.U.T., je mee op een nomadische expeditie van 1,5 uur op 1,5 meter door alle kieren en gaten van het theater.
Zondag 26 juli organiseert Onias Landveld The Stage, het podium waar literaire en muzikale artiesten met diverse achtergronden het publiek ontmoeten.

Reserveren is deze zomer verplicht. Als het weer het toelaat, zullen veel activiteiten plaatsvinden in onze binnentuin, uiteraard met in acht neming van de corona-regels.

Ook ons dagcafé is weer open. We beginnen voorzichtig van woensdag tot en met zaterdag 12:00 tot 15:00.