Henk Claassen
Vde 6177
Vde 5920
Vde 6414

(.....) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+)

Theater Artemis

In (…..) staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun (on)vermogen om cool te zijn.
(…..) is een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel.

Een zwaar behaarde zanger zong ooit lang geleden: 'Is this the real life? Is this just fantasy?' Best een lekker nummer, daar niet van. Maar wij vragen ons af waarom hij nooit een helder antwoord heeft gekregen?
Is het omdat iedereen maar denkt dat het leven normaal is, dat wij geen vragen mogen stellen?
Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen?
Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.

Wij denken wel na. Wij twijfelen wel. Fuck it.

Waarom moeten wij iets snappen, dat eigenlijk niet te begrijpen is?Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?

Moet je lekker doen. Er klopt wel meer niet.


GELUID AAN BIJ DE TRAILER VOOR DE BETERE BELEVING!

Bärtschiger, Zevenhuijzen en De Bruyne zijn fantastische pubers. Onzeker, steun zoekend bij elkaar, piekerend over het leven, bereid om alles te overwegen.
Theaterkrant.nl - Lees meer
De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie.
NRC - Lees meer

In de eerste 12+-voorstelling van Jetse voor Theater Artemis, De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen (2014), speelden introverte pubers die zich het liefst verschuilden achter de woorden van de ander.
In (…..) staan drie jongeren een soort van zelfverzekerd op het podium. Een demonstratief bewijs van hun bestaan en hun (on)vermogen om cool te zijn.

Meer info en credits

Regie Jetse Batelaan, spel Carola Bärtschiger, Elias de Bruyne, Willemijn Zevenhuijzen, muziek Les Trucs: Toben Piel, Charlotte Simon, decor Theun Mosk, kostuums Eva Koopmans, dramaturgie Marcus Droß, Anna Wagner, regie-assistentie Janna Pinkser, coproductie Theater Artemis, Künstlerhaus Mousonturm, Ruhrtriënnale 2018-2020.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Jeugd / familie