Marijn Graven A Ma Zon En Beeld Marika Meershoek
geannuleerd

A MA ZON EN, Een erotisch rouwritueel

Marijn Graven | HZT & Cement

Waar zijn de helden in deze tijden van Chaos en Nyx? Zijn er in Nederland nog krijgers te vinden? De dapperen die hun boog durven opnemen, Amazonen die zich niet door angst laten afschrikken en hun kop boven het maaiveld uitsteken? De grootmoedigen die voor een hoger ideaal strijden dan persoonlijk comfort?

Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Ticketkopers krijgen zo spoedig mogelijk bericht via mail.

===


Penthesilea: koningin der Amazonen
Achilles: held der Grieken

Treffen elkaar op het slagveld. Zij wil hem en hij wil haar, de aantrekkingskracht is onmetelijk maar een leven samen onmogelijk. Een Amazonekoningin dient nooit verliefd te worden op één man in het bijzonder. Een Griekse held dient een Griekse vrouw te trouwen en zéker geen Amazone.

Met A MA ZON EN creëert Marijn Graven een erotisch rouwritueel waarin we als publiek de pijn en (on)mogelijkheid van de liefde ervaren door de ogen, stemmen en lichamen van Milou van Duijnhoven en Timo Tembuyser. Zij zullen de mythische personages Penthesilea en Achilles belichamen in een muzikaal en fysiek duel. Er is maar één Penthesilea en één Achilles en de meeste mensen beleven hun liefdes op een iets minder woest strijdtoneel. Maar menigeen zegt of denkt nog altijd: ‘Ik hou zoveel van je, ik zou je wel kunnen opeten.’ Tegelijk sneuvelden er zelden zoveel relaties als nu. Laten we samen rouwen om dit verlies te erkennen, onze persoonlijke en gezamenlijke verliezen zinnelijk bezingen en het uitschreeuwen misschien. Om zo dwars door het duister het licht te vinden.

Marijn maakt intieme, aansprekende voorstellingen vol verhalen die tegelijk persoonlijk en universeel zijn. Samen met haar acteurs en het publiek gaat zij op zoek naar antwoorden op grote en kleinere levensvragen, bijgestaan door een breed scala aan historische figuren en fictieve personages. In haar theater, waar verbeelding en realiteit elkaar aanraken, maakt zij de grote verhalen uit het wereldrepertoire tot een spiegel voor herkenbare, alledaagse zorgen en verlangens.

een zoektocht naar de helden van onze tijd
Meer info en credits

Concept en regie: Marijn Graven
Spel: Milou van Duijnhoven
Dramaturgie: Inés Sauer
Scenografie: Carly Heathcote
Lichtontwerp: Varja Klosse
Muziekadvies: Timo Tembuyser
Productie: Joanneke van de Woestijne
Publiciteitsbeeld: Sytske van Koeveringe

A MA ZON EN is een Cement Productie, in coproductie met Het Zuidelijk Toneel, en een voorstelling in het kader van PLAN Talentontwikkeling Brabant.

Delen