0523 A Seat At The Table

A Seat at the Table

Likeminds en Saman Amini

A seat at the Table is een initiatief van jonge theatermaker Saman Amini. Samen met 3 andere acteurs gaat hij op zoek naar de drijfveer achter de clash of Cultures die hij om zich heen ervaart.

Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. Dat leidt ertoe dat iemand die hier geboren is zich nooit (volledig) kan wortelen.

Theatermaker Saman Amini maakt, schrijft, speelt, produceert en musiceert. Kortom een echt multitalent met een snel rijzende ster. Voor Oerol 2017 maakte hij samen met Nima Mohaghegh en de acteurs Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol de voorstelling A Seat at the Table, een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op hun eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is.

Voor Saman en zijn collega’s was al snel duidelijk dat deze voorstelling de theaters in moet om zo een groter publiek te bereiken en meer impact te kunnen maken.
A Seat at the Table zal in een opgefrist gedaante te zien zijn in de theaters, met actuele nieuwe voorbeelden, 2 nieuwe acteurs en op maat gemaakt voor de theaterzaal.

Zeer noodzakelijke/enerverende voorstelling.
Cornald Maas
Maar de grootste verdienste is dat de acteurs vol assertief zelfbewustzijn de vinger op de wonde durven leggen en dat deze voorstelling veel stof tot nadenken biedt.
Theaterkrant
Meer info en credits

Tekst & spel Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf, Saman Amini, dramaturgie Nima Mohaghegh, eindregie Arie de Mol, scenografie Alaa Minawi, artistiek advies Jeroen de Man.
Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stichting Melanie en Stichting Democratie en Media.

Saman Amini (IR) vluchtte samen met zijn moeder en zusje op 11-jarige leeftijd naar Nederland. Daar komt hij op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij volgde de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht en speelde o.a. in de theaterhit Nobody Home van Daria Bukvic.

Yannick Jozefzoon (NL) begon met acteren bij theatergroep DNA en speelde vanaf jonge leeftijd in films en tv-series. Yannick studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht.

Ward Kerremans (BE) studeerde in 2013 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde in diverse tv-series, waaronder Smeris. Hij speelde onder andere bij Theater Utrecht en het Amsterdamse Bostheater.

Werner Kolf (NL) studeerde in 2012 af aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is onder andere bekend van films als Rokjesdag en Moordwijven en tv-series als Vechtershart en Van God los.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement