1118 All Een Katja Grassli © William Vd Voort

ALL-EEN

Katja Grässli | MoveToMeet

Hoe kun je dansen zonder muziek te horen? Hoe ziet dans er uit als het in gebarentaal wordt geuit? Hoe beleef je als bezoeker de voorstelling als jouw vorm van communiceren niet meer vanzelfsprekend is?

Een unieke dansvoorstelling die een brug slaat tussen dove, slechthorende en horende mensen.

Met de voorstelling ALL-EEN nemen de doof geboren danser Pawel Moléda en (slecht)horende danser Sharon Wesseling het publiek mee in hun onderzoek naar wat ons mensen verbindt. Dit door zowel dans als gebarentaal te gebruiken in de voorstelling

Iedereen ervaart de werkelijkheid anders. We zijn allemaal alleen en toch verbonden: all een. Alleen wijzelf weten hoe het voelt om ons eigen leven te leiden. We proberen de ander mee te nemen in onze belevingswereld, maar taal is lang niet altijd toereikend om onze gevoelens over te brengen. De voorstelling ALL-EEN onderzoekt wat er achter de struikelblokken van communicatie schuilt.

Wie in beweging komt, creëert betekenisvolle ontmoetingen, juist waar en wanneer die niet vanzelfsprekend zijn.

ALL-EEN wordt door het gebruik van een cross-over tussen dans en gebarentaal, leesbaar voor degenen die gebarentaal kennen. De muziek is niet alleen hoorbaar voor het horende publiek, maar ook voelbaar voor slechthorend en doof publiek. Dit doen we door het gebruik van sublagen (trillingen).
Daarnaast wordt fotografie ingezet om een extra autonome stem toe te voegen als visueel aspect.

Na de voorstelling praten we met behulp van een gebarentolk na over de voorstelling om zo van elkaar te ontdekken hoeveel manieren er zijn om de voorstelling te ervaren.

Whole and not whole, going together and striving apart, harmony and dissonance and from All One and from One All
Heraclitus ca.530-475 v. Chr
Meer info en credits

Met Stichting MoveToMeet willen we de (naar schatting) 1,3 miljoen dove en slechthorende mensen in Nederland betrekken bij het ontwikkelen van dansvoorstellingen. Dit doen we door samen te werken met dove en slechthorende dansers, maar ook door dansvoorstellingen te ontwikkelen voor doof en slechthorend publiek. Op die manier bouwen we een brug tussen de dovengemeenschap en de horende maatschappij. De voorstelling is als avondvullend programma beschikbaar voor theaters, festivals en andere locaties. Met het contextprogramma wil MoveToMeet de ontmoeting en uitwisseling tussen de verschillende publieksgroepen verdiepen. Het contextprogramma bestaat uit verschillende onderdelen die naar behoefte van de speelplek en in overleg met MoveToMeet op meet kunnen worden gemaakt.

Projectleider & choreograaf: Katja Grässli

Dove danser & co-choreograaf gebarentaal: Pawel Moléda

(Slecht)horende danser: Sharon Wesseling

Foto & scenograaf: William van der Voort

Decorontwerper: Paul de Weert

Componist: Jeske de Blauw

Tekstschrijvers voorstelling: Jonathan Veenhuijsen en Twan van Diest

Dramaturg: Marc Maris

Zakelijk adviseur en fondsenwerver Geert Overdam

Contentmanager: Nicolien Branderhorst

Foto: Zefania Stokkerman

Subsidiënten: KunstLoc Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Gemeente Tilburg, ArtFakt, Nationaal Dovenfonds, Donateurs via crowdfunding Voordekunst

Partners en Coproducenten: Theater De Nieuwe Vorst, Strijbos&VanRijswijk, Factorium, De NWE Veste

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans