0331 Alles Naar De Hemel Tg Winterberg Foto Rik Engelgeer

Alles naar de Hemel

Tg. Winterberg / Feikes Huis

De poppen van Tg. Winterberg nemen je mee in een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties. Alles naar de Hemel is een liefdevolle ode aan alle mensen die van hun kinderen houden.

Over het maken van een onmogelijke keuze tussen leven en dood en de onmenselijke zoektocht die daar aan vooraf gaat

Een zwangere vrouw staat op Centraal Station. Haar telefoon gaat. Slecht nieuws. Uit de testuitslagen is gebleken dat het kindje dat in haar groeit een onoverkomelijke afwijking heeft. Dan zakt ze keihard door de roze wolk en belandt samen met haar man in een surrealistische tussenwereld. Daar start hun zoektocht naar een antwoord op een onmogelijk dilemma: in welke wereld is hun kindje beter af, die van de levenden of van de doden?

Deze wonderlijke wereld, geschapen door magische poppen, livemuziek, stop-motion animatie en klei, laat de aanstaande ouders te rade gaan bij zichzelf. Een parade van kafkaëske personages , prognoses en meningen trekt aan hen voorbij. De echoscopist verklaart, de arts voert de druk op, God en de wereld leggen hen het vuur aan de schenen. Ze gaan in gesprek met hun ongeboren kindje en de Tijd die zich afvraagt ‘of ze het al weten’.
Tot de uiteindelijke keuze volgt. Een keuze uit liefde.Marlyn Coetsier: ‘Puurder theater dan dit kan je niet maken; het gaat over leven en dood, over wie je bent als mens en welke keuzes je maakt. De mooiste en heftigste inspiratiebron in het leven.’

Meer info en credits

Concept Tg. Winterberg, spel & vormgeving poppen Marlyn Coetsier, spel Lennart Monaster, regie Silvia Andringa & Rob Vriens, tekst Heleen Verburg, dramaturgie Pol Eggermont, vormgeving Jolanda Lanslots, kostuums Regina Rorije, muziek Nineyards Audio, video Gertjan Biasino, licht Maarten Verheggen, techniek Joram van Vliet, staalwerk Daan Kayser, productie Anna Schaap, uitvoerend producent Feikes Huis.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater