Bekijk tickets

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis

De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles.
Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt.
Je kunt hier ook verdwalen.
Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken.

En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.


Is het bij jou ook anders gelopen? Bekijk hier onze toegankelijkheid.


Zoek verbinding!

Kom eerder naar het theater en maak een kaart voor iemand bij wie het anders loopt. In de foyer van het theater vind je een gigantische verbandtrommel vol spullen om verbinding te maken. Maar… lees eerst de bijsluiter!Wederom maakt regisseur Elien van den Hoek een gedurfd beeldend muziektheaterstuk voor de midden- en grote zaal. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling. Acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers verbeelden een wereld vol tegenslag én hoop. Andreas Denk, artistiek leider van Plan d-, vertolkt één van de hoofdrollen. Hij is bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen. Choreograaf en danser Adam Peterson, danser bij Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde emotionele choreografieën. In ‘Als het anders loopt’ gaan zij samen op zoek naar een eigenzinnige stijl tussen dans en theater.

Meer info en credits arrow-right

Regie & script Elien van den Hoek, choreografie Adam Peterson & Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek, vormgeving Douwe Hibma & Marlies Schot, decorbouw Douwe Hibma, rekwisieten Marlies Schot, kostuums en maskers Freja Roelofs i.s.m. André Kok, lichtontwerp Desirée van Gelderen, licht Tjarko van Heese, geluid Tomas van Schelven, hoofd techniek & backstage Gerrit Schilp, bouw backstage Roy Vermeer.
Coproductie van Het Houten Huis, plan d- en Club Guy & Roni.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English