1120 Theater Bellevue Als Vrouwen Vrienden Zijn Fotograaf Ben Van Duin 1
1120 Theater Bellevue Als Vrouwen Vrienden Zijn Fotograaf Ben Van Duin 2
1120 Theater Bellevue Als Vrouwen Vrienden Zijn Fotograaf Ben Van Duin 5

Als vrouwen vrienden zijn

Bellevue Producties

Dertien lichtvoetige scènes, gebaseerd op dertien theatrale columns over liefde en vriendschap. In dertien dialogen tasten twee vrouwen elkaar af over alledaagse en heel speciale dingen.

Twee vrienden ontmoeten elkaar. Dertien keer. In dertien maanden. Op een terras, het strand of in een suikerbietenveld bezien zij hun levens. Op een licht bitterzoete manier bespreken zij wat hen bezighoudt. Global warming, magenta broekpakken, octopussen, verliefd zijn.... Gewone dingen eigenlijk. Tussen de regels door halen ze adem bij elkaar. Kan een vriendschap zo intens vanzelfsprekend zijn dat je bijna vergeet hoe bijzonder het is?

Deze voorstelling zindert je tegemoet in een poëtische feestelijkheid. Je kan enkel balen als het laatste woord is uitgesproken. Verwoed graaf je nog even in de verpakking, maar ze zijn op, de woorden. Jammer.
NRC★★★★★

Voor Als vrouwen vrienden zijn schreef Hannah van Wieringen, speciaal voor actrices Eva Marie de Waal en Janneke Remmers, dertien scènes, gebaseerd op columns uit Theatermaker.

Meer info en credits

Tekst Hannah van Wieringen, spel Janneke Remmers & Eva Marie de Waal, eindregie Matijs Jansen, vormgeving Miek Uittenhout.

Theater Bellevue in Amsterdam presenteert én produceert al 30 jaar nieuw Nederlandstalig repertoire dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Verdieping