0430 Voorpubliciteitsbeeld Anders Is Een Hele Normale Zweedse Voornaam

Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+)

Theater Artemis

In Anders is een hele normale Zweedse voornaam proberen drie figuren alles omgekeerd of anders te doen met zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken.

Als iedereen denkt dat jij een kat bent, hoef je dan niet naar school?

Op hoeveel manieren kan je op een fiets stappen
Hoe kan je ondersteboven aan tafel eten?
Moet je schoenen alleen maar aan je voeten dragen?
Waarom verzinnen we zelf geen woorden voor alle dingen?
Kan je zelf je naam veranderen en elke dag anders heten?Anders is een hele normale Zweedse voornaam gaat over de vraag waarom we de dingen eigenlijk doen zoals we ze doen. Drie figuren onderzoeken op het toneel alternatieve mogelijkheden voor dagelijkse handelingen, voor de regels die we met elkaar hebben afgesproken en voor onze omgang met mensen en spullen.

Alles proberen ze omgekeerd of anders te doen, met als gevolg grappige taferelen en vreemde beelden, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Ze ontdekken leukere manieren om de dingen te doen maar komen er gaandeweg ook achter dat het soms best handig is om je te houden aan wat we nou eenmaal hebben afgesproken.

Mimetheatergroep Bambie maakt in deze samenwerking met Theater Artemis voor het eerst een voorstelling voor kinderen. Een beeldende, absurdistische en filosofische voorstelling waarin fysiek gedrag centraal staat.

Meer info en credits

Regie Jetse Batelaan, concept en spel Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter, Tessa Jonge Poerink e.a., dramaturgie Marijn van der Jagt, decor Hester Jolink, kostuums Liesbet Swings.

Co-productie met Theatergroep Bambie.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Theater, Jeugd / familie