Bekijk tickets

Antropoceen, de musical

Club Gewalt

Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is.
Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. And we = fucked.

Dystopisch eco-tainment over hoe de mens de aarde vernietigt

In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Antropoceen, de musical maakt de complexiteit van deze ecologische crisis verteerbaar in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

Een musical on steroids

Meer info en credits arrow-right

Concept Club Gewalt, performance Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi, Lucas Schilperoort, muziek Amir Vahidi & Robbert Klein, regie Sanna Elon Vrij, co-regie Marcel Sijm, tekst Anne van de Wetering, tekstadvies Joachim Robbrecht, vertaling Mari Meyer, kostuumontwerp Bas Kosters Studio, technische coördinatie André Goos, geluid Joris van Oosterhout, recording & mixing Justin Schellekens, mastering Alex Geurink, productie Andrea van Bussel, tourmanager Maaike Kuijken, zakelijke leiding Rick Mouwen, campagne & artwork MaartjeMerel, fotografie Pim Top, communicatie en publiciteit Pauline Ouwerkerk, met dank aan HP Hulscher, Eric Magnée.
In coproductie met O.
Met steun van Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds21

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English