Assad Pr Beeld Klein

Assad

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | Frascati Producties

ASSAD wordt een portret van mensen in onmenselijke tijden. Een mozaïek van scenes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmyra, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, Londen, Amsterdam en de hemel boven Aleppo.
ASSAD is een poging van theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zich te verhouden tot de verschrikkingen die ze elke dag op het nieuws voorbij zien komen.

1994, Western Eye Hospital London. Een arts maakt een kleine incisie in een opengesperd kinderoog. Phil Collins over de speakers want daar wordt hij rustig van. Er vloeit geen druppel bloed, dat is het mooie van zijn werk. Dan gebaart zijn assistent: telefoon, het is een noodgeval.

Drie uur later zit de introverte oogarts in een privéjet richting geboortegrond en krijgt hij twee klappen te verwerken: zijn oudere broer, papa’s lieveling en troonopvolger, is dood. Omgekomen bij een verschrikkelijk auto ongeluk. De ooit zo kalm oogarts in Londen, wordt per direct in het leger klaargestoomd om zijn war-lord vader op te volgen als president.

Inmiddels is Bashar al-Assad uitgegroeid tot een van de grootste oorlogsmisdadigers van onze tijd, ligt Syrië in puin en kleeft het bloed van honderdduizenden aan zijn handen.

Meer info en credits

Tekst en regie Jan Hulst en Kasper Tarenskeen.
Productie St. Hulst & Tarenskeen i.s.m. Frascati Producties & De Coproducers (een samenwerking van Rotterdamse Schouwburg, Frascati, Theater aan het Spui, De NWE Vorst, De Verkadefabriek, Theater Kikker, Zwolse theaters en de Toneelschuur).

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen tonen een wereld waar apocalyptische, filmische beelden en muziekstijlen een nieuw soort romantiek ademen. Ze zoeken de dunne scheidslijn op tussen melodrama en ironie.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement, Eigenzinnig, Nieuwe makers