Bambie 20 Foto Ben Van Duin Mid3
Bambie 20 Foto Ben Van Duin Mid22
Bambie 20 Foto Ben Van Duin Mid24
Bambie 20 Foto Ben Van Duin Mid6

Bambie 20

Bambie

In BAMBIE 20 krijgt woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes.

De woedende versie

Woede is ‘een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is’ stelt filosoof Peter Sloterdijk. Wie in woede uitbarst, moet zich achteraf verklaren en ver excuseren.

Waarom eigenlijk?

In ‘Bambie 20’ wordt de woede van die strenge voorwaarden bevrijd en onderzocht. Zonder aanleiding raken de drie figuren op het toneel erdoor bevangen. Zelf als ze dènken dat ze ‘m kwijt zijn, klopt de pulse van de woede door, reist door hun lichamen en wordt doorgegeven aan een ander. Het resultaat is een anderhalf uur durend, non-stop conflict in Bambie-stijl. Een fysiek spektakel vol absurde uitvergrotingen van herkenbaar gedrag, slapstickgevechten en een poëtische verbeelding van krachten die de (goede) wil van het individu te boven gaan. En een staalkaart van de woede in al haar vormen en uitingen.

De spelers/makers van ‘Bambie 20’ – Gerindo Katardinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter – maakten eerder samen ‘Bambie 6’ en ‘Bambie 8’, die allebei de VSCDMimeprijs kregen. Dit ‘old-school’ Bambieteam wordt versterkt met componist/geluidstovenaar Wim Conradi. Hij voorziet de woede-choreografie van geluidseffecten, verbeeldt innerlijke razernij van de figuren in elektronische trillingsvelden en stuwt de montage muzikaal op tot een ritmische rave.

Meer info en credits

Gemaakt en gespeeld door Gerindo Kamid Kartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, dramaturgie & eindregie Marijn van der Jagt, geluidsdecor Wim Conradi, Productie Lena MeijerLichtontwerp & techniek: Manuel Boutreur, decor Hester Jolink, kostuums Atty Kingma.

Al een jaar of vijftien maakt Bambie fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. Het is theater dat 'op de vloer' wordt bedacht en op de lichamen van de spelers gekneed. Wat begint bij grote thema's en grote gevoelens, mondt uit in achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen.

Delen

Uitverkocht

Genre

Theater