Pr Foto Ben 1 Scaled E1630928336778
geannuleerd

BEN.

BOG. & Het Zuidelijk Toneel

Voor het eerst maakt BOG., de collectie van schrijvende spelers, een voorstelling waarin één persoon centraal staat. BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet?

====

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen wordt deze voorstelling helaas geannuleerd. Tickethouders krijgen via email bericht. Betaalde tickets worden zo spoedig mogelijk terugbetaald.

====

Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.

Ieder mens vertelt zichzelf een verhaal over het eigen ik. Maar door wie wordt dat verhaal geschreven en wat is er van waar? In BEN. buigt BOG. zich met haar speelse, filosofische blik over de moeder aller existentiële vragen: wie ben je?

BOG. duikt in het eigen zelf en buigt zich over het begrip identiteit. Sommigen trekken zich erin terug en anderen breken er juist uit. Het wordt gebruikt als vaandel om achter te lopen of als stok om mee te slaan. Wie ben je voor jezelf en in de ogen van anderen? En ben je ooit alleen jezelf? BOG. doet een stap naar achter en probeert te zien waar ‘ik’ de ‘ander’ raakt.

Meer info en credits

van en door Judith de Joode, Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen

eindregie Floor Houwink ten Cate

dramaturgie Roos Euwe

kostuumontwerp Johanna Trudzinski

lichtontwerp Scott Robin Jun

publiciteit en productie BOG. en Het Zuidelijk Toneel

techniek Het Zuidelijk Toneel

Delen