Pr Foto Ben 1 Scaled E1630928336778
Try-out

BEN.

BOG

Voor het eerst maakt BOG., de collectie van schrijvende spelers, een voorstelling waarin één persoon centraal staat.
BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet?

Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.

Ieder mens vertelt zichzelf een verhaal over het eigen ik. Maar door wie wordt dat verhaal geschreven en wat is er van waar? In BEN. buigt BOG. zich met haar speelse, filosofische blik over de moeder aller existentiële vragen: wie ben je?

BOG. duikt in het eigen zelf en buigt zich over het begrip identiteit. Sommigen trekken zich erin terug en anderen breken er juist uit. Het wordt gebruikt als vaandel om achter te lopen of als stok om mee te slaan. Wie ben je voor jezelf en in de ogen van anderen? En ben je ooit alleen jezelf? BOG. doet een stap naar achter en probeert te zien waar ‘ik’ de ‘ander’ raakt.

Meer info en credits

van en door: Judith de Joode Benjamin Moen Lisa Verbelen Sanne Vanderbruggen

dramaturgie: Roos Euwe

eindregie Floor Houwink ten Cate

kostuumontwerp Johanna Trudzinski

een coproductie met Het Zuidelijke Toneel

Delen

Tickets
  • normaal € 12,00
  • FHK 50% € 6,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00

Genre

Theater

Filter

Try-out