0514 Black Code

Black Code

PopUp Cinema & Uvt

De vrijheid die internet en sociale media hebben gebracht voor de onderdrukten van deze wereld is van onschatbare waarde. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Van Tibet tot Syrië toont deze docu de rol van het web in de strijd voor democratie en vrijheid wereldwijd.

View English content

In het kader van het 25 jarig bestaan van de The Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT) programmeert Pop Up Cinema iedere maand een bijzonder filmprogramma.


Black Code is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse professor Ron Deibert uit 2013 over digitale rechten in het internettijdperk.

Blackcode3

Deibert is directeur van The Citizen Lab, een organisatie die burgers informeert over, en waarschuwt voor, de informatie die overheden verzamelen uit digitale bronnen. Hun missie is ‘to watch the watchers’.

Het wereldwijde en ongrijpbare karakter van internet heeft, behalve veel democratische voordelen, ook nadelen. Zo zijn de gebruikers slechts minimaal beschermd als het aankomt op persoonsgegevens en privacygevoelige informatie. Dit werpt een nieuw licht op ons begrip van vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy. De filmmaker toont met verhalen uit alle windstreken hoe dissidenten en activisten internet gebruiken in hun strijd tegen onderdrukking. Maar hij laat ook zien hoe onderdrukkende regimes het web gebruiken om hun onderdanen monddood te maken.

Tibetaanse monniken die vanuit Dharamsala in India proberen het toeziend oog van China te omzeilen om informatie in en uit Tibet te krijgen. Syrische burgers die gemarteld werden door het regime voor wat ze op Facebook zetten. Braziliaanse activisten die sociale media gebruiken voor het verspreiden van alternatief nieuws. En een Pakistaanse mensenrechtenactiviste die te maken krijgt met online geweld, dat uiteindelijk omslaat in daadwerkelijk, fataal geweld.

Meerdere talen, Engels ondertiteld

English

A look at the global impact the internet has on free speech, privacy and activism.

Where big data meets big brother -- The story of how governments manipulate the internet to censor and monitor their citizens, and how those citizens are fighting back. This battle for control of cyberspace will challenge our ideas of privacy, citizenship and democracy to the very core.

Multiple languages, English subtitles.

Delen

Tickets
  • normaal € 7,00
  • FHK 50% € 3,50

Genre

Film

Filter

Engagement