Blind Spot 2 Jelena Kostic © Lonneke Van Der Palen
Blind Spot Jelena Kostic © Lonneke Van Der Palen

Blind Spot

Jelena Kostic

We gaan vaak door het leven met afgesloten zintuigen. Met Blind Spot nodigt choreograaf Jelena Kostić je uit om de stedelijke omgeving van Tilburg met een frisse blik bekijken.

There are times when I think I’m seeing, but I’m not - There are times when I think I’m hearing, but I’m not

Toen in 2020 de mensen uit de straten verdwenen en het leven op zijn kop kwam te staan, begon Jelena haar woonplaats Tilburg met nieuwe ogen te zien. Wat haar op viel was de veelheid aan sprekende architectuur. De vormen, het lijnenspel, en de onvertelde verhalen van de stad en haar gebouwen. Allemaal zaken waar we in het dagelijks leven aan voorbij gaan, maar die met dans zichtbaar en voelbaar gemaakt kunnen worden.

Tijdens Blind Spot maken bezoekers met een koptelefoon een wandeling door het centrum van de stad, die start bij Theater De Nieuwe Vorst en eindigt bij het Kantongerecht. Een stem leidt de bezoekers langs vijf verschillende locaties, waar dansers in dialoog gaan met markante gebouwen. Ze belichamen de verhalen en emoties die achter de stenen schuil gaan, en onderzoeken de relatie tussen de mens en zijn omgeving.


De voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur. Met een beetje regen gaat de voorstelling gewoon door. Alleen bij zeer slechte weersomstandigheden (veel regen, onweer of wind) zullen wij u van te voren informeren.

Meer info en credits

Choreografie & concept Jelena Kostić i.s.m. met de dansers Blazej Jasinksi, Isabelle Nelson, Sarah Prescimone en Josien Hennen, dramaturgisch en artistiek advies, conceptontwikkeling en tekst Lou Cope, repetitor en artistiek advies Judit Ruiz Onandi, tekst & publiciteit Laura Roling, muziek Dyane Donck, techniek Jimmy Niesen en Marvin van de Berg.

Delen