Bekijk tickets

Blue Hour

&Brakema | Matzer

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De muzikale en fysieke voorstelling is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde ‘The Road’ van Cormac McCarthy.

Op het kruispunt tussen nu en later

Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken.
Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen.
Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind.

quote
Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.
- Liliane Brakema (regisseur)

Blue hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Britannicus (ITA) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteerstijl van regisseur Liliane Brakema — die eerder onder andere het succesvolle Isotopia regisseerde — vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van DeAuteursprijs winnende Jibbe Willems.

Meer info en credits arrow-right

Tekst Jibbe Willems, regie Liliane Brakema, spel Alejandra Theus

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English