Bekijk tickets

Blue Hour

&Brakema | Matzer

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.

Op het kruispunt tussen nu en later

Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

quote
Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt.
- Liliane Brakema (regisseur)

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst.

Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst.
De meervoudig Theo d’Or genomineerde Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus is bekend van voorstellingen als Britannicus (ITA) en meerdere producties van Theater Artemis.

Nagesprek

Bij deze voorstelling is een nagesprek inbegrepen. Direct na de voorstelling is er de mogelijkheid om, onder leiding van een gespreksleider van MATZER, samen met je mede-bezoekers de thema’s van de voorstelling te verkennen en uit te diepen.

Meer info en credits arrow-right

Tekst Jibbe Willems, regie Liliane Brakema, spel Alejandra Theus

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English