Bekijk tickets

BOEK-STEEN-PAPIER

Annelies Van Hullebusch

Annelies Van Hullebusch vertrekt voor BOEK-STEEN-PAPIER vanuit enkele ‘mijlstenen’ die haar leven hebben bepaald, beïnvloed en verrijkt. Daar maakt ze een voorstelling van vol ambacht, detail, poëzie, papier, maquettes, projecties, kleur en schoonheid. Ze interviewt, praat, combineert, tekent, concludeert en fantaseert.

Een beeldende voorstelling met een gebonden boek op schoot

Het publiek zit op de tribune met een mooi gebonden boek op schoot dat uit vijf hoofdstukken bestaat. Hun blik reist tussen foto’s, woorden en tekeningen in het boek, beelden op het podium en de verhalen die Annelies live vertelt.

Nieuw gecomponeerde muziek klinkt dichtbij of veraf. Elk hoofdstuk heeft een persoonlijke aanleiding, maar zoomt uit naar een universeel verhaal over kracht, overtuiging en zwakte. Een individuele leeservaring en gemeenschappelijke kijkervaring raakt op die manier mooi met elkaar verweven.

Vergeet je leesbril niet!

quote
Als een poëet schept ze haar voorstelling. Niet alleen met objecten die ze etaleert en in beweging brengt, maar ook met geschreven en gesproken woorden, met lichtkleuren, met klanken. [...] Niet alleen het boek, maar de hele voorstelling is integer in vormgeving en in het teder gebruik van woorden, artefacten en dingen, van papier en stenen.
- Theaterkrant Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Concept en spel Annelies Van Hullebusch, dramaturgie Wanda Eyckerman, muziek John Birdsong, boekvormgeving Sarah Schrauwen, productie Watmarswas met de steun van de stad Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, foto Clara Hermans.

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English