1227 Plan D Bk 1
1227 Plan D Bk 2
1227 Plan D Bk 4
Spruit Festival

Buurmans Keukenparade (5+)

Plan D

In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken ontdekken twee dansers de allerlekkerste recepten van de wereld. Ze vinden een scala aan gerechten en gewoontes die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst.

Een wervelende spicy kook-dans-show voor iedereen die van eten houdt

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?”

Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt…

1227 Plan D Bk 3 Staand
Zo geven ze een compleet nieuwe invulling aan het woord 'kookkunst'. Al kokend en dansend leren de twee op geheel eigen wijze samen te werken.
IJmuider Courant - Lees meer
Meer info en credits

Concept & choreografie Andreas Denk, dans Andreas Denk en Cherif Zaouali, co-choreografie Jordi Casanovas, eindregie Mohamed Aadroun.

Delen