0223 Chit Chat Maas En Tuning People © Roosmarijn Knijnenburg
performance art voor kleuters

ChitChat (4+)

Maas theater en dans

ChitChat is een wervelende, aanstekelijke, onvoorspelbare dansvoorstelling voor kleuters.

Een bewegend klankgedicht

Klabam, poink, klonk, auw

In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Zo speels het klankgedicht zich verder ontwikkelt, zo speels en sprankelend zijn de variaties in de danspassen en bewegingen. (…) Hun guitigheid is aanstekelijk. De kinderen wiebelen mee op hun stoelen om dan stilletjes te volgen en in lachen en schateren uit te barsten.
Theaterkrant - Lees meer

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.

De manier waarop Goesaert en Verlinden abstracte dans toegankelijk maken voor de allerjongsten verdient lof.
De Standaard
Meer info en credits

Choreografie/dans Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden, geluid Joost Maaskant, eindregie Jef Van gestel, kostuums Maartje van Bourgognie, licht Gé Wegman.
Cocreatie van Maas theater en dans & Tuning People.

Karolien Verlinden studeerde dans en choreografie aan de Rotterdamse Dansacademie (CODARTS). Ze danste en speelde onder andere bij Meekers en theatergroep Max. Ze vormt samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel het collectief Tuning People.
Charlotte Goesaert studeerde in 2009 af als danseres aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Ze danste onder andere bij het Ro Theater, Meekers, Tuning People, Theatergroep Skagen, Romeo Castelucci, Olga Roriz en Bodytalk. Als choreograaf werkte Charlotte bij het Ro Theater, Likeminds en Productiehuis Rotterdam.

Delen

Tickets
  • normaal € 8,00
  • FHK 50% € 4,00

Genre

Jeugd / familie

Filter

Language no problem