0416 Citizen K By G Meuleman

Citizen K.

Sadettin Kirmiziyuz | Het Nationale Theater

Een onderzoek naar identiteitspolitiek en hoe de empathie in onze samenleving meer en meer verdween.

Welkom in de 21e eeuw, waarin de toch al zo kleine wereld van onze vaders en moeders nog veel kleiner is geworden. Een wereld waarin niemand meer veilig lijkt. Witte mannen, feministen, moslims, Joden, atheïsten, Zwarte Piet aanhangers én tegenstanders, gutmenschen, anti-vaxxers: allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan. We zijn allen het slachtoffer van de ander, wijzen naar elkaar, en schuiven elkaar daderschap in de schoenen. Politici spelen slim in op de onzekerheid en onvrede die al deze botsingen opleveren: de laatste jaren wordt er vrolijk identiteitspolitiek bedreven en worden kiezers meer en meer aangesproken op hun afkomst, overtuiging, ras of geaardheid.

0416 Citizen K By G Meuleman 3 Of 3

Sadettin Kirmiziyüz, theatermaker met twee paspoorten, gaat op zoek naar zijn eigen rol als burger, en hij doet dat in eerste instantie op het niveau van de gemeentepolitiek, waar het Haagse, Brusselse en Hilversumse verhaal de realiteit raakt.

Meer info en credits

Concept, tekst & spel Sadettin Kirmiziyüz, regie Casper Vandeputte, dramaturgit Liet Lenshoek, muziek Kaspar Schellingerhout.
Coproductie Trouble Man & Het Nationale Theater.

Citizen K is het tweede deel van het vierluik over de stad dat Trouble Man in samenwerking met het Nationale Theater maakt.

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kirmiziyüz te produceren. Hij laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving.
Kirmiziyüz is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement, Verdieping