0416 Citizen K Websitevierkant
0416 Citizen K By G Meuleman 1 Of 3
0416 Citizen K By G Meuleman 3 Of 3

Citizen K.

Sadettin Kirmiziyuz | Het Nationale Theater

Een onderzoek naar identiteitspolitiek en hoe de empathie in onze samenleving meer en meer verdween.

In Citizen K. duikt Sadettin Kirmiziyüz met Kaspar Schellingerhout en Casper Vandeputte in de wereld van de Identiteitspolitiek. Hij ondervraagt zichzelf en de rest van onze maatschappij over de rol die identiteit anno 2019 in ons leven speelt.

Vanaf de maan gezien zijn we allen even groot. (Multatuli)

Hoe kan het dat wij in Nederland, een land dat jarenlang vooruitliep op het gebied van acceptatie en tolerantie, zo uit elkaar lijken te zijn gevallen in elkaar bestrijdende groepen? Hoe kan het dat onze politieke leiders ons steeds meer aanspreken op factoren als afkomst, ras, religie en seksuele geaardheid? Waarom houdt de één krampachtig vast aan zijn identiteit en is de ander bereid zich moeiteloos aan te passen? En wat ís identiteit eigenlijk? Kunnen we zonder? En welke rol speelt empathie in dit geheel? Hebben we meer empathie nodig, of kunnen we juist zonder?

Om antwoord te geven op al deze vragen ontleedt Kirmiziyüz zijn eigen identiteit. Maar wat is zijn identiteit eigenlijk? Is Kirmiziyüz wel een Turk? Volgens zijn achternaam wel. En wat betekent die achternaam voor de toekomst van zijn vierjarige zoon?

Getipt door NRC als cultureel hoogtepunt van het voorjaar.
0416 Citizen K By G Meuleman
Meer info en credits

Concept, tekst & spel Sadettin Kirmiziyüz, regie Casper Vandeputte, dramaturgit Liet Lenshoek, muziek Kaspar Schellingerhout.
Coproductie Trouble Man & Het Nationale Theater.

Citizen K is het tweede deel van het vierluik over de stad dat Trouble Man in samenwerking met het Nationale Theater maakt.

Trouble Man is in 2010 opgericht om de voorstellingen van Sadettin Kirmiziyüz te produceren. Hij laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit, die spelen in onze samenleving.
Kirmiziyüz is een hedendaagse verteller; vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur ontstaan voorstellingen die meer zijn dan egodocumenten.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Engagement, Verdieping