0327 Dagboek Van Een Leeg Bed C Vincent Delbrouck
0327 Nws Dvelb © Kurt Van Der Elst

Dagboek van een leeg bed

Mokhallad Rasem | Toneelhuis

Op scène alleen een leeg bed op een vloer van papier en foto’s, summier vertrekpunt voor een verhaal dat uitnodigt tot een reflectie over het leven en hoe wij daarnaar kijken.Arabische teksten, aaneengesmeed tot één lang spreekgedicht. Persoonlijke notities die uitnodigen tot een reflectie over het leven.

Iraakse theatermaker Mokhallad Rasem verzamelt al twintig jaar persoonlijke notities: hij noteert dagelijks beelden die hem in zijn dromen verschijnen, of indrukken die zijn verbeelding binnen tuimelen vanuit de wereld rondom hem. Tijdens de oorlogen in Irak, maar ook later tijdens zijn doortocht via Duitsland naar België als asielzoeker en later als theatermaker.

Arabisch gesproken met Nederlandse boventitels.


‘Ieder van ons heeft een dagboek in zijn hoofd: feiten en gebeurtenissen die ons tekenen, details die we ons herinneren, geuren, kleuren, angsten en andere gevoelens. Ik vertrek vanuit mijn eigen levensverhaal dat ik ophang aan bepaalde feiten sinds mijn geboorte in 1981 in Bagdad op het moment dat elders in de stad het alarm afgaat. Mijn verhaal is niet per se boeiender dan dat van andere mensen, maar het kan misschien toegang geven tot gedachten en gevoelens die universeel herkenbaar zijn. Ik heb me vaak als een vis gevoeld die aanspoelt op het strand en spartelt tot het tij weer binnenkomt… Verwacht geen documentair verhaal, verwacht geen commentaar op politieke situaties, maar een reis door de metaforen van de Arabische taal die mijn moedertaal is.’

Geselecteerd voor zowel het Nederlands als het Vlaams Theaterfestival!!!
Dagboek van een leeg bed is een intimistische, poëtische vertelling in woord, beeld en klank, persoonlijk én universeel.
Theaterkrant - Lees meer
0327 Vde 1606
Meer info en credits

Van en met Mokhallad Rasem
productie Toneelhuis
met de steun van Casa Kafka Pictures - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater