2410 Dancing Koen De Preter Bart Grietens Floor

DANCING

Koen De Preter

DANCING is een statement. Koen doet alles zelf. Hij opent de deuren van het theater, bedient zelf licht en geluid. DIY. Bewust, maar ook omdat de omstandigheden hem ertoe dwingen. De ondertoon van DANCING vertelt over de kwetsbare positie waarin veel kunstenaars zich vandaag bevinden.

De nieuwste voorstelling van Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid: dansvrijheid. Hij ziet het theater als een groot wit canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn. DANCING is koppig, poëtisch, absurd, beklijvend en intens. Eclectisch zoals een maffe discotheek.
DANCING gaat niet alleen over dans an sich, maar ook over de mens achter de kunstenaar. Hij danst vanuit noodzaak, vanuit zijn ziel.

Een Tilburg Dansstad voorstelling.

Wat meteen opvalt: Dancing is erg grappig. Dat geldt voor het hele stuk, maar zeker voor de openingsscène.
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Choreografie & dans Koen De Preter, lichtontwerp, scenografie & kostuums Koen De Preter, dramaturgisch advies Nienke Reehorst, techniek Jo Leys.
Coproductie Julidans Amsterdam, Vooruit Gent, C-TAKT Limburg, De Grote Post Oostende.
Met steun van de Vlaamse Overheid.
Met dank aan Pekfabriek, Ballet Vlaanderen.

Koen De Preter stond voor het laatst zelf op de planken met J O U R N E Y in 2014. Met DANCING maakt hij voor het eerst sinds 2004 weer een solo voor zichzelf. In zijn voorstellingen toont hij een fascinatie voor performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden.
Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Dans

Filter

Laat je verrassen, Eigenzinnig, Language no problem