Karina Holla Darger Paulina Matusiak En Eddy Wenting Groot

DARGER

Karina Holla

Alchemist Henry Darger leefde als kluizenaar in totale sociale isolatie. Zijn verschrikkelijke ervaringen verwerkte hij in fantastische tekeningen en verhalen, waarmee hij een even betoverende als wrede fantasiewereld van idyllische verschrikkingen schiep. Pas na zijn dood maakte hij naam als outsider artist.

Karina Holla vertelt over het bizarre leven van een man die kunst als mentale overlevingsstrategie gebruikte. DARGER — In de Werkelijkheid van de Onwerkelijkheid is een collage-voorstelling die met beeld, beweging, stem en tekst de tekeningen van Darger tot leven brengt. Een visionaire wereld die gepaard ging met zelfhaat, agressie en zelfvernedering.

Met een samenspel van innerlijke dialogen, sidderende muziek en prachtige projecties van Dargers werk nodigt Karina Holla uit om mee te peinzen over hoe de wereld te benaderen als deze je het ene onheil na het andere in de schoot werpt.
Theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Karina Holla volgde eind jaren zestig de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, toen deze nog maar net was opgericht. Sindsdien bouwt ze in binnen- en buitenland aan een indrukwekkend oeuvre van fysieke en beeldende voorstellingen. Ze is als docent verbonden aan de Mimeopleiding en aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 was ze in Theater Kikker te zien met haar voorstelling Fremd Korper. In 2017 speelde ze een glansrol in de voorstelling Romp van De Gemeenschap. Voor deze rol won ze de Theo d’Or, de prijs voor beste vrouwelijke dragende rol.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater