Bekijk tickets

DAVID of hoe we ons bedacht hebben

De Hoe | De NWE Tijd

Twee gezelschappen maken drie voorstellingen over de persoon en het werk van David Foster Wallace. Vertrekpunt zijn de biografie van de auteur, zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn.

Hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van de speech This is water van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Wallace las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar.

Dit eerste deel, DAVID of hoe we ons bedacht hebben zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je inderdaad de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.

quote
Intellectueel uitdagend, geestig en hoopvol. Kwesties waaraan je niet minder dan een drieluik kunt wijden, en DAVID is een prachtig begin.
- De Volkskrant ★★★★ Lees meer
quote
Onthut­send en confron­te­rend... onwaar­schijn­lijk goed vertolkt...verbluf­fende scènes...net niet gênant.. David vraagt al je aandacht.
- pzazz Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Tekst: Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Freek Vielen

Spel: Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Carine van Bruggen, Ans Van den Eede, Freek Vielen

Techniek: Bram De Vreese, Shane Van Laer

Eindregie: Peter Van den Eede

Kostuumontwerp: Elisabeth Michiels

Productie: DE HOE en De Nwe Tijd. In coproductie met Het Laatste Bedrijf. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English