David Of Hoe

DAVID of hoe we ons bedacht hebben

De Koe, De NWE Tijd, Hof van Eede

'DAVID of hoe we ons bedacht hebben' is het eerste deel van een drieluik over David Foster Wallace. Hij was een begaafd schrijver en hoogleraar Engelse letterkunde, maar kampte ook met ernstige depressies.

Hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was de vraag die de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace probeerde te beantwoorden in zijn speech This is water. Wallace hield zijn redevoering in 2005 bij de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich in zijn garage op aan een tuinslang. Hij werd 46 jaar.

De KOE, De Nwe Tijd en Hof van Eede maken een drieluik over David Foster Wallace en zijn werk. Vertrekpunt is de biografie van de auteur: zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. Het eerste deel, DAVID of hoe we ons bedacht hebben gaat over hoe je een betekenisvol leven leidt. Een leven dat zich verhoudt tot anderen en de wereld, op een manier die het mogelijk maakt om de vijftig te halen zonder er een einde aan te maken.

Meer info en credits

Tekst: Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Freek Vielen

Spel: Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen

Eindregie en scenografie: Peter Van den Eede

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater