1204 De Dingen Die Begraven Liggen  Fotografie Bas De Brouwer 28Naamsvermelding Altijd Verplicht2922 1052 1623418808
1204 De Dingen Die Begraven Liggen  Fotografie Bas De Brouwer Naamsvermelding Altijd Verplicht73

De dingen die begraven liggen

Jasper Stoop & Simme Wouters | Orkater De Nieuwkomers

De eerste voorstelling van Nieuwkomerscollectief Jasper Stoop & Simme Wouters.

Een ode aan de zoekende mens.

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard.
Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.


Meer info en credits

Concept, tekst, spel en muziek Simme Wouters, concept, spel en muziek Jasper Stoop, spel en muziek Jurjen Zeelen, eindregie Floor Houwink ten Cate, vormgeving Lisanne Bovée, muzikale begeleiding Wilko Sterke, artistiek advies Titus Tiel Groenestege, techniek Bram Anneveldt en Guido van den Hof.


Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen. Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling De worm in het zijn.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals.


Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Nieuwe makers