1204 10 De Dingen Die Begraven Liggen Orkater Foto Benvan Duin 10
1204 25 De Dingen Die Begraven Liggen Orkater Foto Benvan Duin 25 Liggend
1204 36 De Dingen Die Begraven Liggen Orkater Foto Benvan Duin 36

De dingen die begraven liggen

Jasper Stoop & Simme Wouters | Orkater De Nieuwkomers

De eerste voorstelling van Nieuwkomerscollectief Jasper Stoop & Simme Wouters.

====

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen wordt deze voorstelling verplaats naar 15:00.

Tickethouders voor de avondvoorstelling krijgen zo snel mogelijk een email met de mogelijkheid hun ticket(s) aan te passen naar het nieuwe tijdstip. Kun je niet op het nieuwe tijdstip, dan storten we het betaalde bedrag terug.

====

Een ode aan de zoekende mens

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard.

Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.

Een heerlijk associatief discours over zaken als de zin en zinloosheid van het bestaan, met fijne woordgrappen en vondsten die in de verte doen denken aan Becketts Wachten op Godot. Tel erbij op aanstekelijk spel, opzwepende muziek en de fraaie vormgeving van Lisanne Bovée, en je hebt een voorstelling als een bekoorlijk sprookje over zoeken, kwijtraken en verdwalen – en niet opgeven.
De Volkskrant ★★★★
Licht absurdistisch in dialoog (‘de middeleeuwen zijn voorbij’ ‘Niet zo lang als ik leef’), en muzikaal interessant. Stoop en Wouters zijn multi-instrumentalisten en hun fadoachtige nummers zijn wonderschoon en druipen van de melancholie.
Het Parool
De voorstelling staat als een huis (…) De afwisseling van speelstijlen, van muziek en tekst, de vele subtiele omdraaiingen en kleine grapjes maken het een feest om naar te kijken.
Theaterkrant
Meer info en credits

Concept, tekst, spel en muziek Simme Wouters, concept, spel en muziek Jasper Stoop, spel en muziek Jurjen Zeelen, eindregie Floor Houwink ten Cate, vormgeving Lisanne Bovée, muzikale begeleiding Wilko Sterke, artistiek advies Titus Tiel Groenestege, techniek Bram Anneveldt en Guido van den Hof.


Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen. Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling De worm in het zijn.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals.


Delen

Uitverkocht

Genre

Theater

Filter

Nieuwe makers