Bekijk tickets

De Dresser

Karina Holla

De Dresser is een collage-voorstelling met beeld, beweging, stem en tekst. Het geeft een kijkje achter de schermen van de theaterwereld, de magie, maar ook de angst en de gevoeligheden en uiteindelijk de verbeeldingskracht die over het menselijk falen zegeviert.

Een acteur in crisis, op het punt zijn verstand te verliezen. Hij vecht voor zijn leven en voor zijn passie voor theater. Hij heeft een zenuwinzinking, hij is verscheurd, hij is verdwaald in zijn eigen geheugen labyrint. Aan de ene kant wil hij ophouden met spelen, aan de andere kant is hij verslaafd aan de magie van het theater.
Grandeur en verval, roem en eenzaamheid, moed en vertwijfeling.

Het tragicomische van de aftakeling van iemand die op zoek is naar het volmaakte

“Meer, meer ik kan niet meer, ik heb niets meer om te geven. Ik wil niet avond aan avond verf op mijn gezicht smeren, kleren dragen die niet van mij zijn. Ik ben geen kind dat zich verkleedt voor een spel, dit is mijn werk, mijn levenswerk.”

In deze voorstelling verweeft Karina Holla teksten en fragmenten uit de toneellitteratuur met eigen ervaringen uit haar omvangrijke theater carrière. Haar laatste twee voorstellingen Oorlogsvrouwen en DARGER speelde de met de Theo d'Or bekroonde actrice voor uitverkochte zalen in Nederland en in Zweden.

Meer info en credits arrow-right

Concept/spel Karina Holla, dramaturgie/eindmontage Jeroen Kriek, tekstadvies Rob de Graaf, scenografie Theun Mosk, kostuums Mattijs van Bergen, muziek Rikard Borggård, techniek Frank van Schie, affiche Paulina Matusiak & Eddy Wenting, productie Compagnie Karina Holla

Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English