0418 Glip Hoeve Orkater Bijlmer Parktheater© Richard Terborg

De Gliphoeve

Orkater

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Orkater en het Bijlmer Parktheater nu De Gliphoeve. De Gliphoeve toont de levenskracht van de immigrant en doet met rauwe, energieke muziek zijn best door het Bijlmerbeton heen te breken.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen.
Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glen naar Nederland te gaan. Vol energie, humor en verwachting probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.
Dan komen ze terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie.

Meer info en credits

Regie Geert Lageveen, tekst Bodil de la Parra , Maarten van Hinte en Geert Lageveen, spel Manoushka Zeegelaar Breeveld, Daniel Kolf, Dionne Verwey en Gery Mendes, muzikale leiding Gery Mendes, muziek Gery Mendes, Walther Muhringen, e.a., dramaturgie Maarten van Hinte, decor Ruben Wijnstok, kostuums Arien de Vries.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • < 25 jaar en studenten € 10,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Muziektheater