0119 De Kersenvla Abattoir Ferme © Stef Lernous
verplaatst

De Kersenvla

Abattoir Fermé

Met De Kersenvla waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons allemaal nauw aan het hart ligt… theater.

Deze voorstelling wordt verplaatst naar volgend seizoen.

Tickethouders zijn via mail op de hoogte gebracht.

---


Tijdens een heel erg late nacht -of mogelijk een heel erg vroege ochtend- in 1905 komen een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater samen in Wisjni Nowgarad om daar, onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov, De Kersenvla, te repeteren.

Schrijver Danny Tsjechov werd geboren in 1851 in Taganrog als halfbroer van Anton Tsjechov. En dat is moeilijk; Danny’s idee voor De Albatros werd schaamteloos gestolen door Anton, die vervolgens furore maakt met De Meeuw. En wanneer Danny de boel herschrijft als Tante Olga, gaat Anton ermee aan de haal als Oom Wanja.

Kleurrijke personages, gekke plotwendingen, guitige knipogen naar het publiek: De kersenvla is een komedie voor de gulle glimlach.
Die (verdomd associatieve) geest heeft Lernous: hij schept weelderige werelden waarin het heerlijk verdwalen is. Zijn motto: liever een vondst te veel dan te weinig.
De Standaard
Meer info en credits

Tekst en regie Stef Lernous, spel Kirsten Pieters, Ellen Sterckx, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert & Louis van der Waal, decor- en lichtontwerp Sven Van Kuijk, techniek Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke & Seppe Janssens.
Productie Abattoir Fermé in samenwerking met kunstencentrum nona .
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en stad Mechelen.

Delen