O7 Kluizenaar Sanne Rambags 14 12 2018

de kluizenaar #7: Sanne Rambags

[prod]nu & De Nieuwe Vorst & Makershuis Tilburg

De Kluis, niet meer dan een holle stenen ruimte van circa 8 bij 4 meter, weggemoffeld in de kelder. Wat als je een maker uitnodigt daar een week te bivakkeren? Wat kan er ontstaan? Of juist niet… Je kunt het zien op de tweede en vierde vrijdag van de maand, rond borreltijd, als de kluizenaar de deuren in de kelder opent.

Hvor Jeg Er Hjemme


Toen [prod]nu afgelopen zomer zangeres en componiste Sanne Rambags (1994) uitnodigde om een week in de Kluis te komen werken, ging ze direct verder uitnodigen. En ze zocht het meteen internationaal. Samen met tenorsaxofonist Jesse Schilderink zal ze gastmusici uit Trondheim, Noorwegen, ontvangen. In het programma Hvor Jeg Er Hjemme bouwen ze een brug tussen de grond in Nederland en Noorwegen. Samen zullen ze op zoek gaan naar de manier om in klank terug naar huis te gaan, naar daar waar hun wortels liggen.

“Ik ben geboren en getogen in Goirle. Lange tijd heb ik dat ontkend. Liever was ik groot geworden in de stad of het noorden van Europa. In Scandinavië kom ik al mijn hele leven, ook daar ben ik opgegroeid. Die wortels zijn diep met mij verbonden, een Noor ben ik ook maar dat durfde ik nooit te erkennen. Sinds een jaar is dat nu heel duidelijk, daar liggen ook mijn roots. Net als hier in Brabant, nu zie ik die schoonheid. Ik ben gelukkig dat ik op deze grond ben grootgebracht.”

De stem ligt het dichtst bij het hart. Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet Sanne Rambags magie te creëren. Al op jonge leeftijd ontwikkelde zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is als een van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van de stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.


Delen

Toegang gratis

Genre

Mix

Filter

Laat je verrassen, Gratis