0214 Toneelschuur De Koning Sterft C Annaleen Louwes

De Koning Sterft

Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst

Gebaseerd op de absurdistische klassieker De koning sterft van Ionesco maakt Olivier Diepenhorst een muzikale en fantasievolle voorstelling over oog in oog staan met het grote einde.

De koning sterft, iedereen weet het, iedereen ziet de voortekenen, alles wijst erop.
Koning Berenger de Eerste is net monter uit bed gestapt als zijn dierbaren hem komen vertellen dat hij het einde van de voorstelling niet zal halen. Omdat hij sterft. En met hem zijn koninkrijk en de hele wereld.
Maar de koning geeft niet zomaar toe, hij volhardt steeds meer in zijn wanhopige ontkenning. Hij bindt de strijd aan tegen de werkelijkheid, tegen het onvermijdelijke.

Getipt door NRC als cultureel hoogtepunt van het voorjaar.
Meer info en credits

Regie en bewerking Olivier Diepenhorst, tekst Eugène Ionesco, vertaling Tom Kleijn, met Jip van den Dool, Abke Haring, Imke Smit, Krisjan Schellingerhout, foto Annaleen Louwes.

Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2013 studeerde hij af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In het voorjaar van 2017 regisseerde Olivier Het leven is droom van Pedro Calderón de la Barca en in 2018 Andromache van Jean Racine, die allebei te zien waren in De Nieuwe Vorst.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Ken je klassiekers