Bekijk tickets

De Lange Gang

Hotel Modern

Met een green screen-studio, kleipoppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en het leven zich niet laat voorspellen.

De Lange Gang is een voorstelling waaraan twee persoonlijke verhalen van de theatermakers zelf ten grondslag liggen. Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet.
Herman Helle monteert live filmbeelden van zijn opgroeiende dochter, Gabby Bakker beweegt een stier, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek.

We zijn onze theatervorm ‘live animatiefilm’ gaan noemen. Als we in het theater aankomen zetten we het hele podium vol met maquettes; we bouwen complete miniatuurwerelden die worden bevolkt door vaak wel honderden poppetjes. We spelen daarin scènes die we live filmen, de beelden worden direct geprojecteerd op een groot scherm en een muzikant maakt er muziek en geluid bij. Het is als kijken naar een film en het zien van de ‘making of’ tegelijkertijd.”

quote
De creativiteit is hier heerlijk vintage Hotel Modern: camera’s schieten over wonderlijke tableaus vol miertjes, moeders, spinnenwebben, bossen en boomschors. Van sokkenmandjes en afdruiprekjes is een ziekenhuis gemaakt. Inclusief dwaaltocht door gangen vol zorgelijk piepende slangen.
- Volkskrant Lees meer
quote
Met behulp van de voortreffelijke muziek en geluidseffecten van Reinier van Houdt roept Hotel Modern de idyllische vroege jaren op en uiteindelijk de nachtmerrieachtige wanen. Daartussen is er de steriele molen van MRI-scans, wachtruimtes en operatiekamers, treffend vormgegeven met witte afdruiprekken. In dat soort vondsten, waarin met huis-, tuin- en keukenspullen een universum wordt geschapen, schuilt de kracht van Hotel Modern, die ook na al die jaren nog niet is uitgewerkt.
- Parool Lees meer

Meer info en credits arrow-right

Concept Arlène Hoornweg, Pauline Kalker Makers en spelers Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Herman Helle, Gabby Bakker, Heleen Wiemer Componist en live muziek Reinier van Houdt Decorbouwassistentie Marsha Agerbeek, Juliet Campfens, Heleen Wiemer Techniek Joost ten Hagen, Joris van Oosterhout, Pablo Strörmann Met dank aan Nineties Productions, Robbert So, Christaan Verbeek


Delen

  • email
  • whatsapp
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
English