0220 Tg Echo De Moraalridder

De Moraalridder

Toneelgroep ECHO

Een absurdistische voorstelling vol zelfspot. Een stuk vol tegenstrijdigheden. Een show waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen.

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? Jij toch ook?

In De Moraalridder zien we een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de sympathie van het publiek. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is. Naast haar staat de Gezel. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven...

In de negentig minuten die volgen, reflecteren Dunselman en Schoen op komische wijze niet alleen op zichzelf, maar ook op het beeld dat wij, als publiek van ze hebben, op de kracht en onmacht van theater én uiteindelijk ook ons.
theaterkrant - Lees meer
Meer info en credits

Concept toneelgroep ECHO, tekst Tommy Ventevogel en Ko van den Bosch, regie Ko van den Bosch, spel Lotte Dunselman en Anna Schoen, kostuums Jessica Helbach, lichtontwerp en techniek Casper van Doleweerd, publiciteitsbeeld Studio Miek Uittenhout.

Met dank aan Esther Dikkers, Alinde Hoeksma, Toneelgroep Oostpool, Ronald Schinkelshoek, Mascha van Vugt, Noord Nederlands Toneel, Bert Hadders en Raoul Copier.

Deze voorstelling komt tot stand dankzij financieel steun van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Stichting Melanie en Lira Fonds.

Toneelgroep ECHO is een Arnhems toneelgezelschap dat inmiddels niet meer weg te denken is uit het Nederlandse theaterveld en bestaat uit Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Dunselman en Schoen worden geroemd om hun uitbundige, rauwe, zeer beeldende speelstijl, wat Dunselman in 2017 de Colombina prijs opleverde.

Delen

Tickets
  • normaal € 17,00
  • Vroege Vogels € 12,00
  • FHK 50% € 8,50

Genre

Theater

Filter

Laat je verrassen